Lin promoot boek Victoire in Catalonie

Zaterdag 6 februari 2016

Reis van Lin Muyizere naar Catalonië

Op 22 en 23 januari reisde Lin Muyizere, de echtgenoot van Victoire Ingabire naar Catalonie. In zijn verslag van deze reis schrijft hij onder meer over de repressie van de Rwandezen in hun eigen land. 

"In Rwanda hebben elke ‘tien huishoudens’ twee permanente controleurs. Elk gezin moet beschikken over een schrift waarin de controles worden aangetekend. U kunt zich voorstellen tot welke repressie dit leidt.

Iedereen is verplicht om kritiekloos de lijn van staatspartij FPR te volgen. Wie dat niet doet krijgt te maken met dreigementen, verdwijningen, psychische of lichamelijke marteling, gevangenschap of een aanslag. De FPR is schuldig aan veel misdaden."

Muyizere was in Catalonie om het boek van zijn vrouw te presenten en haar zaak te bepleiten bij organisaties en de gemeenten Figueres en Manresa. Hij werd begeleid door Jordi Palou-Loverdos. Palou maakt zich al jaren sterk voor de negen missionarissen die in Rwanda werden vermoord door het leger van president Kagame. Malou is daarnaast zeer actief voor Victoire Ingabire. Lees hier het hele verslag van Lin Muyizere.