Wie is Bernardin Ndashimye 

Wie is Bernardin Ndashimye? Dat vroeg ik me af na de persconferentie van eergisteren. Pas vandaag had ik tijd om op zoek te gaan en wat blijkt? Ndashimye werd in 2001 regeringsadviseur en was zelfs serieus kandidaat voor het eerste ministerschap. Kagame zou in 2003 meedoen met de presidentsverkiezingen (gewonnen race) en kon, om de donoren tevreden te stellen, een Hutu als tweede man goed gebruiken.

Bernardin was namelijk tot april 1994 een van de leiders van de Inkuba, de (agressieve) jongerenafdeling van de door Hutu's gedomineerde MDR (Mouvement Democratique Republicain). Toen de genocide begon vluchtte Bernardin naar Belgie, waar hij rechten ging studeren (1994-1996). Na zijn studie werd hij ambtenaar. Zijn mede-diasporagenoten verdachten hem er ervan een RPF-spion te zijn. Hij had namelijk veel contact met....... jawel Aloysia Inumbaya die het hoofd van de Rwandese delegatie vormde. En Aloysia is een fervent RPF en Kagame-aanhanger. 

Nu begrijp ik waarom Bernardin deel uitmaakte van de delegatie. Hij is slim, goed op de hoogte, kent Europa en Aloysia al langer dan vandaag en is goede maatjes met president Kagame.

Bron: http://www.inshuti.org/ndashim.htm