Huiszoeking in Kigali

Woensdag 22 december 

11.30 En weer vindt er een huiszoeking plaats. Nu maar weer eens een keer in het huis van de Rwandese oppositieleider Ingabire zelf, in Kigali. Onbekend is nog waar men naar zoekt. 

15.30 uur De huiszoeking in Kigali is afgelopen. Volgens Lin Muyezire, de echtgenoot van de Rwandese oppositieleider Victoire Ingabire, hebben ze een oud mobieltje meegenomen en een spelletje. Gevaarlijk spul dus!  Met een mobieltje kun je namelijk op afstand bommem tot explosie brengen. En als het een oorlogs- computerspelletje is,  dan is ze natuurlijk alvast oorlogje aan het oefenen!

16.30 uur Zojuist gesproken met Alice Muhirwa en Sylvain Sibomana, respectievelijk penningmeester en secretaris van de UDF-Inkingi, de partij van oppositieleidster Victoire Ingabire. Beide wonen bij Victoire in huis en waren dus getuige van de huiszoeking. Alles verliep volgens de regels: er werd een huiszoekingsbevel getoond. Ook de advocaat van Victoire was er bij. De reden van de huiszoeking is volgens Alice en Sylvain logisch: tweede kerstdag verloopt de termijn van het voorarrest en moet de officier van justitie een verlenging aanvragen. Daarvoor is nieuw bewijsmateriaal nodig.