Voedselbijbel ….


Donderdag 10 januari 2013

Het is grijs buiten. Van dat grijs waaraan geen einde komt, waardoor het lijkt dat ook de dag zich eindeloos kan uitstrekken. Ik blader door internet: een staakt het vuren in Oost-Congo, een zogenaamde genocidair in Rwanda voor de rechter, de AEX staat een beetje hoger.

Wij hebben een nieuw voedselboek ontdekt en leven daar -10 dagen in het nieuwe jaar- nog steeds naar. Het komt er op neer dat wij geen brood, aardappelen en rood vlees meer eten. Meestal. Soms, Nou ja, het rundvlees is hier zo prachtig en zo natuurlijk in de wei gegroeid, dat mag wel. Overmatig alcoholgebruik is helemaal uit den boze en dus zijn wij matig. Meestal. Soms. Nou ja, je moet natuurlijk wel een wijntje kunnen blijven drinken. Rijst mag officieel ook niet, maar wat doe je als een goede vriend drie kilo prachtige rijst komt brengen? Juist ja.

Ondanks het zondigen tegen de voedselregels van onze nieuwe voedselbijbel, vallen we toch af en voelen we ons heel gezond. Meestal. Soms. Nou ja, je moet natuurlijk geen verkeerde oester eten of griep krijgen.

Gisteravond echter hebben we zonder gene het ene na het andere glas wijn achterovergeslagen. Een jongere broer van echtgenoot was zomaar dood neergevallen in zijn volkstuin. Een kerngezonde, broodmagere, zeer actieve broer.

De voedselbijbel ligt er deze ochtend wat verloren bij.